Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo čeka izvješća o Brezovici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi pričekat će izvješća svih relevantnih institucija koje utvrđuju činjenice o događajima u Caritasovu domu za nezbrinutu djecu u Brezovici, i tek tada će obavijestiti javnost o konačnom nalazu, kao i potezima koje će temeljem toga nalaza povući, doznaje se danas iz tog ministarstva.

Ministarstvo je time komentiralo medijske napise da je nadležna inspekcija navodno utvrdila da 10-godišnja štićenica doma u Brezovici, koja je zbog višestrukih ozljeda u dva navrata hospitalizirana u Klaićevoj bolnici, nije bila zlostavljana. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebačena u 'Fran Mihaljević' Od svinjske gripe oboljela i beba stara par dana Slika nije dostupna Traže otvaranje savjetovaišta Maloljetnička trudnoća: Mladi prosvjedovali ispred ministarstva

>> Djevojčica se ozlijedila sama?

Ozljede je, kako pišu mediji pozivajući se na 'preliminarne i neslužbene nalaze', zadobila samoozljeđivanjem.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović najavio je da će zatvoriti Caritasov Dom za nezbrinutu djecu u Brezovici ako se pokaže da je djevojčica bila zlostavljana.

'Ako je to istina, odlučno tvrdim da ćemo zatvoriti Brezovicu a djecu premjestiti na druge lokacije', izjavio je Milinović u utorak.

Ministarstvo je u Dom poslalo svoju inspekciju a u rasvjetljavanje okolnosti cijelog događaja uključena je i policija.

Iz Klaićeve bolnice potvrdili su da je djevojčica zadobila više udaraca u glavu, prsni koš i noge te razdorno-gnječnu ranu brade koja je sašivena. To je drugi puta da je djevojčica primljena u Dječju bolnicu jer je tri tjedna ranije bila primljena na Neurokirurški odjel s podljevima ispod oba oka, nakon navodnog pada.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar izjavila je nakon napisa o zlostavljanju djevojčice da će inspekcija utvrditi što se doista dogodilo te da će, ako se utvrdi da je riječ o zlostavljanju, počinitelji biti sankcionirani i kažnjeni. Dodala je kako očekuje ispriku medija ako se pokaže da zlostavljanja nije bilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene