Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zlatar: Osuđeni napadači na zagorskog svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesettrogodišnji Ivan Jagić (23) iz Zagreba danas je na Županijskom sudu u Zlataru nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina, a drugi Zagrepčanin Silvijo Štrok (22) na dvije godine i tri mjeseca za razbojstvo i teško ozljeđivanje župnika Mate Hercega iz Krapinskih Toplica.

Vijeće pod predsjedanjem suca Tomislava Ivande Jagiću je presudilo četiri godine za razbojstvo i godinu i četiri mjeseca za teško ozijeđivanje, a Štroku za ista kaznena djela dvije godine, odnosno šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo Tik tok svećenik - 2 modernizacija u crkvi Svećenik hit na TikToku: Prije zaređenja igrao nogomet s Livajom i Perišićem, a imao je i djevojke

Kazne će im biti umanjene za vrijeme provedeno u pritvoru, u kojemu su bili gotovo osam mjeseci. Jagiću je produžen pritvor do izricanja pravomoćne presude, a Štrok je pušten na slobodu.

Sud je dvojac proglasio krivima da su po prethodnome dogovoru počinili razbojstvo nad svećenikom Matom Hercegom, upraviteljem župe Presvetog Trojstva iz Krapinskih Toplica, 10. travnja ove godine.

Oko 21,30 sati toga dana, navodi se u presudi, sačekali su župnika u dvorištu te su ga pretukli metalnom šipkom, kamenom i šakama, a potom iz župnog dvora odnijeli 2 tisuće kuna milodara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene