Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar šalje inspekciju

Žena preminula ispred zaključane Hitne u Umagu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na podu ispred zaključanih vrata umaške Hitne pomoći, preminula je 74-godišnja žena. Ministar zdravlja Rajko Ostojić za Vijesti Nove TV najavio je slanje inspekcije u Umag.

U petak navečer, oko 19:30 sati, ispred Hitne pomoći u Umagu, preminula je 74-godišnja žena. U Hitnoj nije bilo liječnika ni medicinskih sestara jer su bili na intervencijama, a njezin sin koji ju je dovezao na Hitnu, potom je potražio pomoć u Domu zdravlja.

Pročitajte i ovo Napadnut djelatnik Hitne pomoći novi incident VIDEO Pijan se potukao u kafiću pa napao vozača Hitne koji ga je spasio: "Nisam se mogao braniti, pao sam..." Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život

>> Krk: Preminuo pred zaključanima vratima Hitne pomoći

'Majci je bilo loše, a pogoršalo se oko 18:30 sati kada smo odlučili nazvati Hitnu pomoć. Rečeno nam je da su ekipe na terenu pa da čekamo, a onda da sami dovezemo majku na umašku hitnu. Majka je bila teško pokretna, ali ipak smo je nakon svih peripetija, čekanja i telefoniranja odvezli, nadajući se da ćemo ondje konačno naći spas. Došavši na Hitnu, naišli smo na sva vrata zaključana. Otrčao sam na gornji kat Doma zdravlja, ali nikoga nigdje nije bilo', ispričao je sin preminule za Glas Istre.

U stacionaru je pronašao dvije sestre, a kasnije je stigao i liječnik iz turističke ambulante. 'Svi smo je zajedno pokušali oživiti, a onda je nakon 20-ak minuta stigla ekipa Hitne pomoći s terena, izvadila svoju aparaturu i preuzela reanimiranje. Nadali smo da će je spasiti, ali nisu uspjeli', ispričao je sin preminule žene te je istaknuo da su liječnici i sestre dali sve od sebe.

'Ako sistem tako funkcionira, onda je stvarno žalosno. U našem slučaju minute su bile bitne. Ovo se može desiti i puno mlađima. Što bi bilo da se dijete udarilo u glavu ili porezalo - moglo bi tamo iskrvariti čekajući! Zaista smo bespomoćni', kaže on.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić za Vijesti Nove TV rekao je kako će u Umag poslati inspkeciju koja će ispitati ovaj slučaj.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije dr. Ksenija Družetić Božić rekla je da su vrata Hitne pomoći u Umagu, ispred kojih je umrla 74-godišnja žena, bila zatvorena jer su obje ekipe Hitne pomoći bile na intervencijama na terenu.

Ravnateljica Družetić Božić rekla je kako je pacijentici najprije pomogla stručna ekipa sa stacionira i dvije medicinske sestre, a ubrzo zatim vratila se s terena i ekipa Hitne pomoći, koja je nastavila reanimaciju. Objasnila je da su vrata Hitne pomoći bila zatvorena jer su obje ekipe imale intervencije, jedna u Novigradu, a druga je bila na povratku iz Pule. Tim koji je bio u Novigradu dobio je dojavu o pacijentici u infarktnome stanju pa se, dodala je Družetić Božić, brzo vratio u Umag.

Kako se doznaje u Policijskoj upravi istarskoj, tijelo preminule žene prebačeno je, po nalogu općinskog državnog odvjetništva iz Pule, na Odjel patologije, te će policija u suradnji s DORH-om poduzeti daljnje mjere. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene