Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo prijevare, policija je u Zadru uhitila 25-godišnju državljanku Srbije iz Švicarske i 28-godišnjega državljanina Makedonije te ih je privela istražnome sucu zadarskoga Županijskog suda.


U jutrošnjem izvješću zadarske Policijske uprave ističe se da je 25-godišnja državljanka Srbije iz Švicarske jučer prijavila krađu osobnog automobila golfa, koji je navodno parkirala u Zadru, a unajmila ga je u rent-a-car agenciji u Ljubljani. 

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije? Prosvjed u Rusiji Žestoki prosvjedi diljem Rusije: Policija dosad privela više od tisuću ljudi

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da automobil nije ukraden u Zadru, nego ga je državljanka Srbije iz Švicarske prevezla u Srbiju, gdje ga je prodala za 2600 eura.

Također je utvrđeno da je ta žena 6. studenog ove godine u
zagrebačkoj Zračnoj luci u rent-a-car agenciji unajmila osobni
automobil peugeot 307, koji je tog dana prevezla u Srbiju, gdje ga je prodala za 3000 eura.

U Zadar je došla 16. studenoga osobnim automobilom mercedesom, koji je 15. studenoga preuzela u rent-a-car agenciji u Stuttgartu, u Njemačkoj. 

S njom je u društvu bio 28-godišnji državljanin Makedonije,
a policija ih je uhitila zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo
prijevare.