Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varaždinsko područje

Zbog preprodaje droge privedeno šest osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon višemjesečne akcije varaždinske Policijske uprave u suradnji s Odjelom kriminaliteta droga MUP-a i županijskoga Državnog odvjetništva, jučer je privedeno šest osoba sa širega varaždinskog područja zbog sumnje da su dulje nabavljale drogu za sebe te za daljnju prodaju, rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik krim-policije varaždinske Policijske uprave Darko Jurčec.

Privedenim je osobama određen 48-satni pritvor, a tijekom akcije od njih je zaplijenjena i određena količina droga čija je vrijednost procijenjena na 30 tisuća kuna. Pronađeno je najviše hašiša, nešto manje heroina te tableta koje su na popisu opojnih droga.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Jurčec je također istaknuo da je tih šest osoba preprodajom droge zaradilo gotovo 100 tisuća kuna. Osim njih, u akciji je početkom veljače uhićen i D.V. (23), kod kojeg je pronađeno 99,5 grama hašiša namijenjenog daljnjoj prodaji, a još je u pritvoru.

Akcije i u Međimurskoj i Zagrebačkoj županiji

Osim na području Varaždinske županije, ta se akcija provodila i u Međimurskoj i Zagrebačkoj županiji, a počela je u prosincu prošle godine. Dosad je u njoj kriminalistički obrađeno 30-ak osoba, a 'ide dalje', najavio je Jurčec. Državno odvjetništvo još prikuplja podatke na temelju kojih će odlučiti o određivanju pritvora za prekjučer privedenu šesticu, zaključio je zamjenik državnog odvjetnika Darko Galić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene