Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskome sudu u Osijeku načelniku velikokopaničke općine Zvonimiru Šimunoviću (65) danas je izrečena nepravomoćna presuda - zatvorska kazna od šest mjeseci zbog zloporabe položaja i ovlasti.


Optužnica ga tereti da je kao dugogodišnji općinski čelnik izdao lažne potvrde kako bi dvojici mještana iz Velike Kopanice omogućio da dobiju poljoprivredne poticaje. Na temelju tih potvrda jedan je dobio državne poticaje za pšenicu od 56.390 kuna, a drugi je odustao od novca kad je doznao da brodsko-posavska policija provjerava pravnu utemeljenost njegove potvrde.

Vezani članci Prosvjed u Trilju, podršku pružio Miro Bulj - 6 Prosvjed policajaca u Trilju zbog COVID potvrda, podržao ih Bulj: "Vrijeme je da odgovorni za represiju podnesu ostavke" Stjepan Ringwald Presuda za brutalno ubojstvo u Omišu: Ringwaldu 19 godina zatvora, Piriću 18, a Zoloti 17 godina

Šimunovića (HDZ) se tereti da je te dvije lažne potvrde izdao u veljači 2007. godine iako je znao da dvojica njegovih sumještana ne posjeduju zemljište te da Općinsko vijeće i Poglavarstvo nikada nisu donijeli odluku o izdavanju tih potvrda.

Premda je zakonska kazna za zloporabu položaja i ovlasti veća, od jedne do šest godina, Šimunoviću je Sud kao olakotne okolnosti uzeo to što dosad nije bio osuđivan, životnu dob te što je kao sudionik Domovinskog rata dobio mnoga odličja.

Načelnik velikokopaničke općine Zvonimir Šimunović nije bio danas na izricanju presude, no novinarima je u telefonskom razgovoru najavio podnošenje žalbe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju