Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć građana i medija

Završena istraga prometne nesreće u Međimurju: Podnesene prijave protiv vozača koji je usmrtio pješakinju pa pobjegao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavljena je obdukcija na tijelu pješakinje. Policija je pronašla automobil kojim je usmrćena i obavila tehnički pregled i očevid na vozilu. Protiv vozača su podignute dvije kaznene prijave, javlja policija.

U ponedjeljak je uhićen 57-godišnjak koji je skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je poginula pješakinja i pobjegao s mjesta nesreće. Policija je pronašla automobil varaždinskih registarskih oznaka. Oduzeli su ga, odvukli vučnom službom te proveli očevid i tehnički pregled.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obavljena je obdukcija na tijelu preminule pješakinje te su kao uzrok smrti utvrđene mnogostruke ozljede. Policija je nakon dovršene istrage podnijela dvije kaznene prijave protiv 57-godišnjaka, i to za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći. Pritvoren je u utorak.

Dokaže li mu se krivnja za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginula osoba, prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za nepružanje pomoći prijeti mu kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Iz policije zahvaljuju medijima i građanima koji su pomogli u rasvjetljavanju okolnosti tog događaja.

Podsjećamo, u nedjelju oko 19:25 na cesti između Orehovice i Šemovca nepoznati vozač nije brzinu kretanja prilagodio vidljivosti i pješaku na kolniku. Zbog toga je udario u 48-godišnjakinju s područja općine Orehovica koja se nalazila na kolniku, neoznačena izvorom svjetlosti ili reflektirajućim prslukom. Ona je pala na kolnik, a vozač je pobjegao s mjesta nesreće.


 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene