Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 13 kilograma marihuane vrijedne milijun i tristo tisuća kuna zaplijenila je brodsko-posavska policija u suradnji s carinom na graničnome prijelazu s Bosnom i Hercegovinom u Slavonskome Brodu, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi.


Drogu je u Hrvatsku u automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka jučer pokušao prevesti 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Trinaest paketa marihuane bilo je skriveno ispod vozačeva i suvozačeva sjedala te u prtljažniku na mjestu za rezervni kotač. Na izvanrednoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi načelnik Mijo Kršić je rekao da je pošiljka vrijedna milijun i tristo tisuća kuna jer se gram te droge na crnome tržištu prodaje po sto kuna.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Marihuana, Ilustracija Pao dilerski dvojac iz Novog Zagreba: Policija u stanovima pronašla gotovo 13 kilograma marihuane, kokain, MDMA tablete...

Pohvalio je suradnju policije i carine te dodao kako je posljednjom akcijom na graničnome prijelazu zadan novi udarac narko-mafiji. Načelnica Carinarnice u Slavonskome Brodu Vera Babić rekla je kako je to dosad najveća zapljena droge na prijelazu u tome gradu. Brodsko-posavska policija, rečeno je, bila je uspješna i u otkrivanju trojice brodskih raspačivača u dobi od 23 do 28 godina, kod kojih su pronađena 94 grama marihuane, 23 tablete ecstasyja te dio novca zarađen raspačavanjem. (Hina)