Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija i Carina zaplijenili su jučer u Zagrebu 18.000 šteka cigareta vrijednih 1,4 milijuna kuna.


Šleper s cigaretama otkriven je na benzinskoj postaji Rox na ulazu u Zagreb, izvijestio je danas načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad.

Vezani članci Katarina Taslak, bivša gradonačelnica Metkovića Oglasila se tvrtka u kojoj je nađen kokain: "Naše skladište je zlouporabljeno za kriminalne radnje, da nismo povezani sa zapljenom potvrdila je i policija" Ministar Zdravko Marić Marić otkrio koliko bi kutija cigareta mogla poskupjeti. O mjerama pomoći za poduzetnike: "Vrlo vjerojatno će biti nastavljene..."

Vozač šlepera pokazivao je tijekom policijske kontrole znakove nemira, a kada je otkriveno da je šleper zapečaćen nepravilnom plombom vozilo je odvezeno na zagrebačku Carinarnicu.

Carinici su u šleperu pronašli 18.000 šteka cigareta "Memphis" s markicama Crne Gore i BiH. Pretpostavlja se da je Zagreb bio tranzitna postaja te da je krijumčarena roba trebala završiti na zapadnoeuropskom tržištu.

Pročelnik zagrebačke Carinarnice Dubravko Kovačić kazao je da će zaplijenjene cigarete do uništenja biti uskladištene na Carini.

Vozač krijumčarene robe 40-godišnji hrvatski državljanin V. K. uhićen je, a do sada nije poznat policiji.

Osim krijumčarenih cigareta osumnjičeni je u šleperu prevozio teret barskih stolica.