Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz zlatarnice "Daka" u Ozaljskoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci jučer oko 19 sati dvojica su nepoznatih počinitelja, prijeteći pištoljem zaposlenici, ukrala veliku količinu zlatnog nakita.


Šteta još nije utvrđena, no procjenjuje se većom, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Vezani članci Kriminalist Željko Cvrtila Pogledajte snimku filmske pljačke i analizu uglednog kriminalista: "Zaštitarska služba je totalno podbacila" Policija, ilustracija Sudar u Zagrebu: 19-godišnji vozač Jaguara skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 67-godišnji muškarac

U zlatarnicu je prvo ušao jedan počinitelj i, uz prijetnju, zatražio zlatni nakit. Potom je ušao i drugi te je 43-godišnja zaposlenica u strahu za vlastiti život razbojnicima predala veću količinu zlatnog nakita.

Zlatarnica je u vlasništvu 48-godišnjeg hrvatskog državljanina.
Zagrebačka policija također je izvijestila da je jučer oko 19,45
sati opljačkana Inina benzinska postaja na području Vrbovca, u mjestu Dubrava. Nepoznati maskirani počinitelj, prijeteći pištoljem 54-godišnjem zaposleniku, ušao je u prodajni prostor benzinske postaje i zatražio novac koji mu je zaposlenik u strahu za vlastiti život dao. 

Šteta iznosi 20-tak tisuća kuna, navodi policija.