Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero ozlijeđenih

Susjedi: Za pad balkona kriv je izvođač radova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć oko 19.20 sati u zagrebačkom naselju Sloboština urušio se balkon na prvom katu zgrade.

U nesvakidašnjoj nesreći u ulici Pavleka Miškina na kućnom broju 7 ozlijeđene su četiri osobe. Balkon na trokatnici iz nepoznata se razloga urušio nešto iza 19 sati dok su na njemu bile 39-godišnja supruga i desetogodišnji sin vlasnika stana te njihove dvije gošće, obje u dobi od 34 godine. Četvero ozlijeđenih prevezeno je u Kliniku za traumatologiju i u Klinički bolnički centar Zagreb na Rebru. U policiji još ne znaju kakve su njihove ozljede.

Pročitajte i ovo Pala skela u središtu Zagreba - 3 oglasili se i o zidu u Maksimiru Državni inspektorat o padu skele u Petrinjskoj: "Utvrđene su nepravilnosti, zabranjeno je obavljanje nekih radova" Gol muškarac na balkonu - 4 Slavonski Brod Muškarac izašao na balkon bez gaća, na vrata mu pokucala policija

Jedna od žena u nesreći je zadobila teške tjelesne ozljede, dok su druge dvije i dječak prošli, na svu sreću, samo s lakšim tjelesnim ozljedama, izvijestila je PU zagrebačka. Veću tragediju spriječila je zaštitna ograda, za koju su se ozlijeđni nakratko pridržali, te automobil parkiran tik ispod balkona, koji je ublažio pad. Doznajemo da se radi o zgradi staroj tek pet godina te da nema uporabnu dozvolu.

'Zvučalo je kao da se zgrada ruši'

'Zvučalo je kao da se u trenutku srušila zgrada. Izgledalo je katastrofalno', kazala nam je u razgovoru jedna od susjeda, koje je željela ostati anonimna. Rekla nam je kako se isprva nije ni znalo da je desetogodinji dječak bio na balkonu, već je okupljenim susjedima to otkrio jedan od policajaca na mjestu događaja, rekavši kako su dječakov pad uvelike amorizirala užad za sušenje rublja na balkonu.

U stanu bilo još petero djece

Ista susjeda ispričala nam je kako su tri žene bile na balkonu i pile kavu, dok se čak petero djece igralo u stanu. 'Možete zamisliti kakva je to strahota bila za tu djecu kad su primijetila da su im majke pale zajedno s balkonom na tlo', dodala je potresena susjeda. Automobil parkiran ispod balkona isto tako je pomogao pri ublažavanju pada, a samo jedna od žena je u nesreći zadobila teške tjelesne ozljede. 'Jedna od njih jako je krvarila zbog porezotina, ali dobila je šavove i sad je sve u redu', rekla nam je susjeda.

Isto tako, doznali smo od susjeda kako je upravo taj balkon već otprije bio nagnut, jer su radnici prerano maknuli skele ispod njega. Vlasniku stana iz tvrtke Optima proizvodnja, izvođača radova na toj zgradi, objasnili su kako je nagnućem balkon zapravo konačno 'sjeo' na svoju poziciju. Ipak to se pokazalo netočnim i umalo rezultiralo pravom tragedijom.

Glavni investitor, Optima proizvodnja i njezin direktor Andrija Rašić, nedostupni su. Kako neslužbeno doznajemo, iako se Rašić javio telefonom policiji, na razgovoru u postaji još nije bio. Morat će odgovarati, kako je moguće da je prodavao stanove u zgradi za koju nikad nije tražio, ni dobio uporabnu dozvolu. Nadzorni inženjer pri gradnji objekta, kao da nije postojao. Iz ministarstva graditeljstva prebacuju lopticu natrag na grad, a grad na građevinsku inspekciju. Uporabna dozvola se ne smije izdati bez da nadzorni inženjer potpiše kako je sve izgrađeno po propisima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene