Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najvjerojatnije bomba

Zagreb: Bacio bombu na terasu kafića, sedam ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak navečer nešto iza 22 sata na terasi ugostiteljskog objekta u ulici Baščanske ploče 5 eksplodirala je nepoznata eksplozivna naprava, najvjerojatnije ručna bomba, pri čemu je sedam osoba ozlijeđeno.

Potvrdio je to u subotu između jedan i dva sata poslije poslije ponoći voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra policije Vilim Raić. Po njegovim riječima, eksplozivnu napravu bacila je osoba koja je privedena na policiju.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

>> Zagreb: Razbojstvo u poslovnici Hrvatske pošte u Odranskoj

Sedam je osoba ozlijeđeno i pružena im je pomoć u zagrebačkim bolnicama. Od sedam ozlijeđenih tri su muškarca s težim ozljedama zadržani u zagrebačkim bolnicama.

Prema posljednjim podacima jedan od teško ozlijeđenih ipak je u životnoj opasnosti, jer su mu od eksplozije i "šrapnela" ozlijeđene žile i pluća. Ostala dvojice teže ozlijeđenih imaju rane na leđima, rukama i nogama, u jednom slučaju, odnosno u drugom na prednjem dijelu prsišta i po trbuhu. Na liječenju su zadržane i dvije osobe s lakšim ozljedama.

Pokušaj ubojstva

Bacanje bombe policija je okvalificirala kao pokušaj ubojstva svih sedam ozlijeđenih osoba, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Neslužbeno je riječ o 55-godišnjem muškarcu koji je bombu na terasu kafića bacio nakon što se posvađao s nekim gostima.

Prema tvrdnjama očevidaca i vlasnika kafića koje prenose mediji, osumnjičeni se posvađao s grupom muškaraca, otišao kući i vratio se s bombom. Eksploziv je bacio među goste na terasi na kojoj su i tijekom policijskog očevida ostali krvavi tragovi i komadi odjeće i obuće sedmero ozlijeđenih.

Tijekom dana pred suca istrage

Nakon toga "bombaš" navodno nije niti pokušao bježati s mjesta događaja, nego se odmah po dolasku policije predao. Uhićeni, koji je najverojatnije bio pod utjecajem aklohola,

Nakon kriminalističkog istraživanja policija će ga, kako se očekuje, predati pritvorskom nadzorniku, odakle će biti odveden na ispitivanje u državno odvjetništvo, a najvjerojatnije, kasno navečer ili sutra ujutro i pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene