Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio Sliškov šogor

Zagorec će svjedočiti na suđenju za ubojstvo Vjeke Sliška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši general Vladimir Zagorec svjedočit će na trećem suđenju Marku Nikoliću, u odsutnosti optuženom za ubojstvo 'kralja poker automata' Vjeke Sliška, jer je Sliškov šogor Mijo Kovčo na zagrebačkom Županijskom sudu danas ponovio da mu je Zagorec ispričao kako je ubojstvo naručio poduzetnik Hrvoje Petrač.

Priču o Petračevoj ulozi u ubojstvu vođe jednog od zagrebačkih kriminalnih klanova iz 90-ih godina, koju je navodno čuo od Zagorca, Kovčo je već ispričao na suđenju Nikici Jelaviću u rujnu 2009. No, kada je dva mjeseca kasnije doveden na svjedočenje Zagorec je Kovčine riječi odbacio kao neistinite, rekavši da s njim uopće nije želio razgovarati o Sliškovom ubojstvu.

Petrač i Zagorec bili su bliski prijatelji, no razišli su se nakon što je Petrač organizirao otmicu Zagorčeva sina. Kasnije je protiv njega svjedočio u aferi dragulji, zbog koje je nekada najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja te je također završio u zatvoru. U današnjem iskazu Kovčo je ponovio da se sa Zagorcem 2006. sastao u Beču, no za razliku od prvog svjedočenja otkrio je da ih je povezao splitski policajac Mario Perić, daljnji rođak Zagorčeve supruge.

Zbog toga bi, krajem lipnja, uz Zagorca i Perić trebao svjedočiti na ponovljenom suđenju Nikoliću, kojemu je ranija osuđujuća, a potom i oslobađajuća presuda ukinuta odlukom Vrhovnog suda. Kovčo je u današnjem svjedočenju rekao i da je nedugo prije Sliškova ubojstva na Sljemenu vidio Petrača u društvu Jammesa Cappiaua, Nizozemca koji je u 'kralja poker automata' ispalio više hitaca iz pištolja na zagrebačkom Cvjetnom trgu u ožujku 2001. Nekoliko trenutaka kasnije Cappiaua je likvidirao Sliškov tjelohranitelj Ivica Bertić koji je zbog toga odslužio devetogodišnju zatvorsku kaznu.

Petrača je Kovčo nazvao i vođom zločinačkog klana na čijem su čelu, kako je rekao, ranije bili Zlatko Bagarić te Nikica Jelavić. Bagarić je u međuvremenu ubijen, a Jelavić je na sudu oslobođen optužbi da je osnovao zločinačku organizaciju i nekoliko puta pokušao ubiti Sliška. Po Kovčinim riječima detalje Sliškove likvidacije s Cappiuom su dogovarali odbjegli Nikolić i Željko Golub, za koje tvrdi da su odgovorni i za ubojstvo Ibrahima Dedića u srpnju 1999. koje još nije službeno razriješeno. (Hina)

Pročitajte i ovo Donald Trump Čeka se reakcija Trump pokušao spriječiti svjedočenje bivših suradnika, ali sudac je bio drugačijeg mišljenja Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Premlatio poduzetnika: Vjeki Slišku uvjetna kazna za premlaćivanje kod hotela Esplanade

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene