Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadranku godinama premlaćuju nasilni sinovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč čestim pozivima 92, nesretnoj majci dosad nije bilo pomoći - policijske patrole su dolazile, ali su obiteljski nasilnici, dvojica od četvorice njezinih sinova, i dalje ostajali u stanu i tukli je pred očima nepokretna muža, prikovana uz krevet.

Očajna majka četvorice sinova prije nekoliko je dana od čelnika I. zadarske policijske postaje zatražila policijsku zaštitu zbog nasilja koje trpi od svojih sinova.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Zoran Milanović objava na facebooku Milanović na Fejsu: "To je alarm za sve nas"

Ona je inzistirala na tome da se susretne s načelnikom policije, jer dosadašnji pozivi koje je upućivala na 92 nisu joj pomogli - policijske patrole su često dolazile, ali obiteljski nasilnici ostajali su i dalje u stanu i tukli je.

Ova 65-godišnja zlostavljana majka, čiji su podaci poznati redakciji, godinama trpi pakao u svojem domu u Zadru gdje je sinovi tuku, a suprug joj ne može pomoći jer je nepokretan i prikovan za krevet.

- Moj život je samo strah, ničeg drugog nema. Zadarska policija će možda konkretnije pomoći mojoj obitelji jednoga dana, ali to će biti tek kada se prolije krv - u suzama nam je rekla majka čije su ime i adresa poznati redakciji "Slobodne", no zbog njezina straha i srama ne otkrivamo joj identitet. 

Dvojica njezinih sinova su agresivna, obojica su u dobi od 38 godina. Nisu oženjeni, žive s majkom i nepokretnim ocem, kao i dvojica starijih, pristojnijih sinova. Namještaj u njezinu stanu oštećen je udarcima šakama i nogama.

- Mojim sinovima je udaranje šakama i nogama u ormare svakodnevica. U ponedjeljak poslijepodne je opet počelo: sin je nasrnuo na mene i počeo me udarati šakama. Potom je počeo mokriti po podu kuhinje. Otišao je u sobu i tamo je, da oprostite, pišao po bratu koji je ležao u krevetu. Molila sam ga da prestane, čistila sam to sve, a onda sam nazvala policiju - rekla nam je nesretna majka.

Policajci su brzo došli, ali su konstatirali da se tu nije dogodilo ništa što bi bio predmet prekršajne ili kaznene prijave.(!?) Po njihovoj procjeni, u stanu nije bilo ni nasilja ni remećenja javnog reda i mira. Očajnoj ženi su rekli da joj je sigurno teško što joj sin "piša po sudoperu", ali da tu nema elemenata za prijavu. 

- Ja znam da dvojici mojih sinova treba liječnička pomoć. Na žalost, ne mogu ih sama natjerati, potrebna mi je konkretna pomoć policije. Međutim, sama sam u ovom paklu, s modricama po tijelu i sa svakodnevnim preklinjanjem da mi ne razbiju sve u kući. Mojem sinu je normalno za ručkom odjednom okrenuti naglavce stol pun hrane - zaplakala je ova prestrašena i ponižena Zadranka, za koju u našem sustavu očito nema nikakve pomoći. 

Glasnogovornica PU zadarske Sandra Poljak-Jurinčić navodi kako je "policija puno puta izlazila na dojave dotične obitelji".
- Svaki put kada su bili utvrđeni elementi prekršaja policija je podnosila odgovarajuće prijave, pa je tako u posljednjih nekoliko godina podneseno sedam prekršajnih prijava - stoji u policijskom odgovoru na naše pitanje. Pet prijava odnosi se na nasilje u obitelji, a dvije prijave na remećenje javnog reda i mira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene