Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalizam

Zadar: Na groblju 72 križa okrenuta naopačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija izvijestila je o vandalskom činu na groblju.

Tijekom prošle noći na groblju u ulici Franka Lisice nepoznata osoba, ili više njih, provalila je na gorblje i 72 nadgrobna križa okrenula naopačke. Policija je izvijestila kako traga za počiniteljem ili više njih.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Riječ je pretežito o grobovima pokojnika hrvatske, a nešto manje i srpske nacionalnosti, tako da policija za sada odbacuje mogućnost da je riječ o divljaštvu na nacionalnoj osnovi.

Nepoznati počinitelji križeve su iščupali i okrenute naopako zabili u zemlju. Oštećeni križevi većinom su drveni, a samo je nekoliko betonskih križeva i nadgrobnih spomenika. Najvjerojatnije je riječ o divljanju tzv. sotonista koji su usred noći na zadarskom gradskom groblju, po procjeni policije, divljali najmanje dva sata. Za počiniteljima se traga. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene