Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovinska korist

Zadar: Krađa deset milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijunska krađa u Zadru. U istražni centar zadarskog Županijskog suda privedeni su poduzetnici, Jago Kozina i njegova supruga Tereza.

Sumnjiči ih se da su počinili više kaznenih djela gospodarskog kriminala i kao odgovorne osobe u trgovačkim društvima pribavili imovinsku korist veću od 10 milijuna kuna. U kršenju zakona i krađi navodno su im pomogle i dvije osobe sa zagrebačkog područja. Pokradena je autoprijevoznička tvrtka Contus koja je od kolovoza prošle godine u stečaju. Bračni par i ranije je prijavljivan zbog gospodarskog kriminala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

'On je zemlju kupovao po cijeni od 60 eura po metru kvadratnom što je daleko ispod njezine tadašnje tržišne cijene. Nakon mjesec dana preprodao ju je jednoj tvrtki iz Zagreba po iznosu od 200 eura po metru kvadratnom. Na taj način on je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, odnosno oštetio svoje trgovačko društvo', rekla je Sandra Poljak Jurinčić glasnogovornica PU zadarske.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene