Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna prometna nesreća

Zaboravio povući kočnicu i usmrtio pješakinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako trenutak nepažnje može završiti tragedijom pokazala je bizarna prometna nesreća u Hrvatskoj Kostajnici. Vozač je na benzinskoj postaji zaboravio povući ručnu kočnicu, vozilo je krenulo nizbrdo i usmrtilo slučajnu prolaznicu.

Nakon što je vozač na benzinskoj postaji natočio gorivo i otišao platiti na blagajnu njegov je crveni kombi krenuo nizbrdo te svom silinom udario slučajnu prolaznicu. 66-godišnja žena najvjerojatnije od kišobrana nije ni vidjela kombi kako ide prema njoj. 

Pročitajte i ovo Ilustracija na terenu i vatrogasci Teška nesreća u Iloku: Jedna osoba izgubila život Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Zabio se u policijski auto FOTO Objavljeni detalji dramatične noćne potjere za kombijem s migrantima: Probio rampu na Lučkom pa jurio Zagrebom

Nesretna je žena u bolnici podlegla ozljedama. U neposrednoj se blizini nalazi škola pa je pravo čudo što nije stradao i netko od učenika. Zbog nepažnje koja je završila na najgori mogući način, 50-godišnjeg vozača očekuje kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

'Vjerojatno za kazneno djelo izazivanja prometne nezgode jer naš zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa s jednom svojom odredbom da su vozači dužni nakon zaustavljanja osigurati vozilo tako da se ne bi moglo samo pokrenuti', rekla je Snježana Mrkoci, glasnogovornica Županijskog suda. Državno odvjetništvo odlučuje o podizanju optužnice protiv vozača, a kazna predviđena za ovakvo kazneno djelo iznosi između jedne i osam godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene