Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dvije godine pritvora

Za ubojstvo prijatelja dobio 10 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na desetogodišnju zatvorsku kaznu na Županijskome sudu u Splitu nepravomoćno osuđen Dino Dragičević (21) s otoka Brača, koji je u kolovozu 2007. godine ubio prijatelja i sumještanima Damira Šuću (18).

Kako je u obrazloženju presude rekla predsjednica sudskog vijeća Maria Majić, Dragičeviću 'nije izrečena maksimalna zatvorska kazna od 12 godina' jer je riječ o mlađem punoljetniku i dosad nije bio osuđivan. Tijekom suđenja Dragičević, koji je proveo dvije godine u pritvoru, branio se da je Šuću ubio slučajno, što sud nije uzeo u obzir. Damir Šuća ubijen je u kolovozu 2007. na Vidovoj gori na Braču, a Dragičević je poslije tvrdio kako je pištolj slučajno opalio dok je s prijateljem bio u krivolovu.

No, dan nakon ubojstva, prije nego što je uhićen, pištolj je bacio s trajekta u more na pola puta između Brača i Splita, kamo je išao na školsku praksu. Optužnica je tijekom suđenja bila korigirana u dijelu koji se odnosi na blizinu iz koje je pucano. Balističar je utvrdio da Dragičević nije slučajno ispalio metak kojim je, kako je tvrdio u obrani, Šuća ubijen. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene