Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je dosad na kriminalističku obradu u vezi s napadom na Učenički dom u Vukovaru privela 6 osoba, od kojih je za jednu utvrđeno da je bejzbol palicom razbijala stakla na Učenikom domu, izjavio je zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić.


Za tu osobu utvrđeno je da je počinio kazneno djelo oštećenja i uništenja tuđe stvari, a za četiri osobe utvrđeno da su narušavale javni red i mir, rekao je Janić.

Vezani članci Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, i Domagoj Mikić Dvije škole, dva incidenta: "Bojim se da se djeca u školi sve manje osjećaju sigurno, da se nasilje iz obitelji i društva prelijeva i tamo" Marijan Matijević Vukovarci ogorčeni zbog napada na dječaka koji je nosio masku s hrvatskim obilježjima: "Situacija je napeta i nepodnošljiva"

"Tijekom obrade cijeloga slučaja djelatnici policije obavili su tri očevida, 20 obavijesnih razgovora, izvršeno je osam prepoznavanja, tri pretrage stana kao i pretraga jednog osobnog automobila", rekao je Janić.

U napadu na Učenički dom u Vukovaru, u Ulici kralja Zvonimira 1, do kojega je došlo u četvrtak 20-tak minuta poslije ponoći, sudjelovala je skupina mlađih osoba maskiranih kapama, kapuljačama i šalovima. U napadu su drvenim palicama i ciglama razbili 20 stakala na devet prozora i ulaznim vratima te vrijeđali i psovali Republiku Hrvatsku, pokojnog predsjednika dr. Franju Tuđmana i 70-tak korisnika Učeničkog doma.

Kriminalistička obrada slučaja napada na Učenički dom nastavlja se u cilju identifikacije preostalih počinitelja, kazao je Janić.