Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije osobe u bolnici

Vozač izazvao kaos na cesti: Zabio se u pješaka i zid, nastavio voziti pa naletio na drugi automobil

Prometna nesreća u Međimurju
Prometna nesreća u Međimurju Foto: PU Međimurska
Vozač je jučer automobilom naletio na pješaka, a potom se sudario s drugim automobilom. Ozlijeđeni 70-godišnji pješak i 62-godišnji vozač automobila su prevezeni u bolnicu.

Jučer oko 15:20 sati u Čakovcu je 48-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka upravljao pristupnom cestom parkirališta trgovačkog centra u Svetojelenskoj ulici bez da se pritom kretao sredinom obilježene prometne trake. Na ravnom dijelu kolnika je skrenuo na površinu za kretanje pješaka te je prednjim bočnim dijelom automobila udario 70-godišnjeg pješaka i zabio se u zid trgovačkog centra.

Nakon udara došlo je do odbacivanja pješaka na kolnik, a vozač se nastavio kretati spomenutom prometnicom. U nastavku kretanja nailaskom na zavoj je zbog neprilagođene brzine vozilom izletio izvan kolnika na travnatu površinu te je na uzbrdici došlo do podizanja vozila u zrak, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!"

Uslijed opisane situacije prednjim dijelom automobila udario je u bočni dio osobnog automobila austrijskih nacionalnih oznaka kojim je kolnikom Ulice Globetka upravljao 62-godišnji državljanin Austrije. Nakon udara došlo je do zanošenja oba vozila na kolniku.

Ozlijeđeni 70-godišnji pješak i 62-godišnji vozač automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se njihove ozljede naknadno okvalificirati. Naknadno je i 48-godišnji vozač prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti opisanog događaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene