Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici zatražilo je istragu protiv 28-godišnjeg liječnika hitne medicinske pomoći koji je pacijenticu (29) poslije pregleda pustio na kućnu njegu bez da ju je zadržao na pretragama, nakon čega je ona umrla, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo.


Tužiteljstvo sumnja da je liječnik (11./12. srpnja) počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi jer je pacijenticu bez pretraga uputio na kućno liječenje iako je mogao znati da uslijed nepravovremenog i netočnog dijagnosticiranja bolesti može doći do pogoršanja njezinog zdravstvenog stanja.

Vezani članci Larry Nassar Zbog laganja dvojice FBI agenata timski liječnik osam mjeseci nastavio seksualno uznemiravati gimnastičarke Jadranka Palm (Foto: Provjereno) Majka Siniše Palme prvi put progovorila o njegovoj smrti: "Znao mi je reći, što manje znaš, to bolje za tebe"

Pacijentici se stanje pogoršalo 15. srpnja, kada je i umrla, navodi Državno odvjetništvo. Virovitičko-podravska policija tada je potvrdila da istražuje okolnosti smrti pacijentice. (Hina)