PNUSKOK je, po nalogu USKOK-a, tijekom dana pretražio urede u zgradi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i neke stanove u Zagrebu i Splitu. Uhićeno je više osoba, a među njima je i Josip Bienenfeld, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove Ministarstva.

Galerija


Policajci su tijekom poslijepodneva pretražili više prostorija i stanova na području Hrvatske u sklopu zajedničke akcije PNUSKOK-a i USKOK-a. Navodno su pretraženi stanovi u Zagrebu i Splitu. 

Vezani članci Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Liječnik iz KBC-a Split, osumnjičen za primanje mita, pušten da se brani sa slobode Slika nije dostupna Zbog primanja mita uhićeno 10 policajaca

Tijekom poslijepodneva pretraženi su i uredi u zgradi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Zagrebu, piše Jutarnji list.

DNEVNIK.hr neslužbeno doznaje da je priveden Josip Bienenfeld, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove. Bienenfeld je uhićen još u ponedjeljak, a tijekom današnjeg dana pretražen mu je ured. 

U Ministarstvu doznajemo da su djelatnici USKOK-a danas pretraživali, kako kažu, ured jednog službenika i izuzeli su njegovu dokumentaciju. 

Iz Ministarstva poručuju da su istražiteljima ustupili sve što su tražili te da im je u interesu da se situacija što prije rasvjetli. 

Prema nekim neslužbenim informacijama privedeno je još nekoliko ljudi s područja Zagreba i Splita.