PNUSKOK je, po nalogu USKOK-a, tijekom dana pretražio urede u zgradi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i neke stanove u Zagrebu i Splitu. Uhićeno je više osoba, a među njima je i Josip Bienenfeld, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove Ministarstva.

Galerija


Policajci su tijekom poslijepodneva pretražili više prostorija i stanova na području Hrvatske u sklopu zajedničke akcije PNUSKOK-a i USKOK-a. Navodno su pretraženi stanovi u Zagrebu i Splitu. 

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Privođenje predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića - 6 Afera Janaf: USKOK donio rješenje o pokretanju istrage protiv 11 osumnjičenih, policija podnijela kaznene prijave protiv njih 13, a otkriveni su i novi detalji

Tijekom poslijepodneva pretraženi su i uredi u zgradi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Zagrebu, piše Jutarnji list.

DNEVNIK.hr neslužbeno doznaje da je priveden Josip Bienenfeld, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove. Bienenfeld je uhićen još u ponedjeljak, a tijekom današnjeg dana pretražen mu je ured. 

U Ministarstvu doznajemo da su djelatnici USKOK-a danas pretraživali, kako kažu, ured jednog službenika i izuzeli su njegovu dokumentaciju. 

Iz Ministarstva poručuju da su istražiteljima ustupili sve što su tražili te da im je u interesu da se situacija što prije rasvjetli. 

Prema nekim neslužbenim informacijama privedeno je još nekoliko ljudi s područja Zagreba i Splita.