Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)

Varaždinski policajci završili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom kojega sumnjiče da je počinio više kaznenih djela.


Naime, u nedjelju oko 20.30 sati, na državnoj cesti između Selnika i Ludbrega, varaždinski policajci su pokušali uporabom svjetlosnih znakova te svjetleće stop tablice, zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak, a zbog sumnje da prevozi predmete koji potječu iz počinjenog kaznenog djela.

Vezani članci Policija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Mladić zaradio kaznu od rekordnih 18.000 kuna: Bez prometne i položenog vozačkog ispita vozio neosiguran auto Zagrebačka policija pronašla improvizirani laboratorij u garaži (Foto: Zagrebačka policija) Policija pronašla improvizirani laboratorij u garaži, privukao ih miris marihuane

On je tom prilikom namjerno, stražnjim lijevim dijelom svojeg vozila, udario u prednji desni dio službenog policijskog vozila s upaljenim svjetlosnim signalima kojim je upravljao policajac. Nakon udara, u cilju izbjegavanja policajaca, nastavio se kretati osobnim vozilom Ulicom Vatroslava Lisinskog u smjeru centra Ludbrega.

Tom prilikom je policajac s prethodno udarenim vozilom, pretekao njegovo vozilo te ga blokirao. 25-godišnjak je najprije zaustavio vozilo, a potom je u namjeri bijega krenuo vozilom velikom brzinom unatrag i namjerno udario u drugo službeno policijsko vozilo s upaljenim svjetlosnim signalima, kojim je upravljao drugi policajac.

U cilju sprječavanja daljnjeg bijega 25-godišnjaka, policajci su nad njim upotrijebili sredstva prisile, nakon čega je doveden u Policijsku upravu varaždinsku. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženo je osobno vozilo i stan kojima se navedeni koristi te je u vozilu pronađeno ukupno oko 67 grama materije nalik na drogu marihuanu.

Pritvoren je uz kaznenu prijavu.