Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinska policija, po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva u Varaždinu, dovršila je kriminalističku istragu nad njemačkim državljaninom (44) i njegovim 50-godišnjim poslovnim partnerom, osumnjičenima da su kao odgovorne osobe tvrtke iz Ivanca stekli protupravnu imovinsku korist od 4,2 milijuna kuna, stoji u današnjem izvješću varaždinske Policijske uprave.


Njih se tereti da su još 2006. s jednom zagrebačkom bankom sklopili ugovor o namjenskom kreditu od 7,5 milijuna kuna za kupnju opreme za proizvodnju. Prilikom sklapanja ugovora kao jamstvo su dali potvrdu o vlasništvu nad opremom koju nisu posjedovali.

Vezani članci Koronavirus u svijetu - 1 Objavljeni detalji o novooboljelom od koronavirusa: Muškarac ima manje od 40 godina i u izolaciji je u varaždinskoj bolnici Koronavirus u bolnici, ilustracija Talijanska vlada priprema drastične mjere u borbi protiv koronavirusa - "zatvorit" će Lombardiju i još 11 provincija

>> Lažnom najamninom oštetio tvrtku iz Ploča za osam milijuna kuna

Tako su onemogućili banci pravo zaloga na spomenutu opremu, čime su za svoju tvrtku stekli protupravnu imovinsku korist od 4,2 milijuna kuna, to jest za iznos duga koji je ostao nenaplaćen po ugovoru o kreditu.

Muškarce se tereti za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. U varaždinskoj policiji i Općinskome državnom odvjetništvu nisu željeli otkriti o kojoj je tvrtki riječ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook