Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK zatražio istragu protiv krijumčara heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je danas podnio istražni zahtijev i predložio jednomjesečni pritvor za peteročlanu skupinu krijumčara droge kod koje je policija zaplijenila više od četiri kilograma heroina, novčane vrijednosti oko tri milijuna kuna.

Osumnjičenicima je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić produžila zadržavanje do ponedjeljka kada će ih u devet sati ponovno saslušati i odlučiti hoće li pokrenuti istragu i odrediti im pritvor, doznaje se na sudu.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

USKOK četvoricu osumnjičenika tereti za udruživanje u kriminalnu skupinu radi zajedničke preprodaje heroina na ilegalnom narko tržištu, a petoga za posjedovanje kokaina.

Petorica osumnjičenih Igor Dupalo, Igor Štajcer, Domagoj Rogić i dvojica osumnjičenika iz BiH Samir Etemović i Admir Halimanović uhićeni su u utorak u Zagrebu nakon višemjesečne akcije koju je hrvatski MUP proveo u suradnji s austrijskim.

Pretragama unajmljenih stanova osumnjičenika u Zagrebu, Sisku i Zadru te automobila, zaplijenjeno je više od četiri kilograma heroina i isto toliko smjese za miješanje s heroinom, 8,3 grama kokaina, 319 heptanona, tri digitalne vage, tri pištolja, 22 komada raznog streljiva, prigušivač za pištolj, krivotvoreni dokumenti, više mobitela, te strani novac u iznosu od 17.070 eura u raznim apoenima i 2400 kuna, objavila je policija.

Jedan od uhićenih, 33-godišnji Siščanin, prije pet godina u Venezueli je uhićen zbog krijumčarenja kokaina, a u Hrvatskoj je prijavljivan zbog krivotvorenja isprava, držanja oružja i eksploziva te teških krađa.

Njegov godinu dana stariji sugrađanin Igor Štajcer, za kojim je policija tragala više od pet godina, prijavljivan je čak 30 puta, zbog ubojstva, silovanja te spolnog odnosa s djetetom.

Mediji navode da je poruka Dupala da "ne može isporučiti 51 kilogram kokaina jer je pao u Grčkoj" ključni dokaz razotkrivanja krijumčara droge. 

Time su povezali peteročlanu skupinu s uhićenjem kapetana
Kriste Laptala iz Dubrovnika, koji se nalazi u grčkom zatvoru.

No, Ravnateljstvo policije izvijestilo je jučer da se ni jedan od
uhićenih zbog krijumčarenja zasad ne povezuje sa švercom kokaina na brodu u Grčkoj, kojim je zapovijedao Laptalo. 

Kazali su da kroz međunarodnu suradnju hrvatska policija i dalje s grčkim kolegama poduzima mjere kako bi rasvijetlila okolnosti zapljene i uhićenja, te provodi mjere kako bi privela akciju kraju i vidjela ima li poveznica sa slučajem u Grčkoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene