Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice hrvatskih državljana starosti od 27 do 51 godine.


Sedmorica su osumnjičena za počinjenje kaznenih djela zločinačko udruženje i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Osnovano se sumnja da su se 42-godišnjak i 40-godišnjak, kao prvooptuženi i drugooptuženi, od srpnja prošle godine do 8. lipnja ove godine na području Hrvatske, Poljske, Bugarske, Turske, Njemačke i BiH okupili i u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike i više drugih zasad nepoznatih osoba s područja BiH, Njemačke i Turske.

Vezani članci Zgrada USKOK-a u Zagrebu - 2 Sudac Kovačić pušten iz istražnog zatvora: Priznao je sve za što ga se tereti Crnogorska policija zaplijenila pola tone marihuane - 1 Policija u Crnoj Gori zaplijenila pola tone marihuane: 85 paketa prevoženo kamionom uz PVC koševe za talijanskog kupca

Okupljanje je organizirano s ciljem nabave, skladištenja i krijumčarenja velikih količina prekursora anhidrida octene kiseline, tvari koja se upotrebljava za izradu heroina, s područja Poljske na područje Turske i povratno krijumčarenja heroina iz Turske u Hrvatsku te nabave većih količina marihuane u BiH i njezino krijumčarenje u Hrvatsku, a potom radi daljnje prodaje u Njemačku, priopćeno je iz USKOK-a.

Za navedeno krijumčarenje kupljeno je i teretno vozilo te pribavljena dokumentacija za prijevoz legalnog tereta te osigurano skladište na području Hrvatske. Organiziran je prijevoz i krijumčarenje droge pa je tako prokrijumčareno najmanje 55 kilograma marihuane.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.