Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćeni dileri

USKOK pokrenuo istragu protiv sedmorice Hrvata, sumnjiči ih za šverc heroina i marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice hrvatskih državljana starosti od 27 do 51 godine.

Sedmorica su osumnjičena za počinjenje kaznenih djela zločinačko udruženje i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Osnovano se sumnja da su se 42-godišnjak i 40-godišnjak, kao prvooptuženi i drugooptuženi, od srpnja prošle godine do 8. lipnja ove godine na području Hrvatske, Poljske, Bugarske, Turske, Njemačke i BiH okupili i u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike i više drugih zasad nepoznatih osoba s područja BiH, Njemačke i Turske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće" Slika nije dostupna Podignuta optužnica Palo zločinačko udruženje: Dvanaestorica krijumčarila i prodavala heroin, amfetamin i marihuanu

Okupljanje je organizirano s ciljem nabave, skladištenja i krijumčarenja velikih količina prekursora anhidrida octene kiseline, tvari koja se upotrebljava za izradu heroina, s područja Poljske na područje Turske i povratno krijumčarenja heroina iz Turske u Hrvatsku te nabave većih količina marihuane u BiH i njezino krijumčarenje u Hrvatsku, a potom radi daljnje prodaje u Njemačku, priopćeno je iz USKOK-a.

Za navedeno krijumčarenje kupljeno je i teretno vozilo te pribavljena dokumentacija za prijevoz legalnog tereta te osigurano skladište na području Hrvatske. Organiziran je prijevoz i krijumčarenje droge pa je tako prokrijumčareno najmanje 55 kilograma marihuane.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene