Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica mladića i djevojka zadobili su teške ozljede u prometnoj nesreći, koja se dogodila rano jutros oko 4.40 sati na cesti Cerovlje-Buzet.


Do nesreće je došlo nakon što je 19-godišnji I.B., vozeći Renault Megane, zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s ceste i zabio se u stablo. Osim vozača, teške ozljede zadobili su i 17-godišnja djevojka te 20-godišnji E.S., no prije nego li su prebačeni u bolnicu na liječenje, dogodila se umalo još jedna nesreća, koja srećom nije tragično završila.

Vezani članci Pulski vatrogasci izvlačili neoprezne kupače iz mora Niz kobnih skokova u more u Istri i ovoga ljeta: Dosad je spašeno 12 osoba, ali posljedice će imati cijeli život Josip Mataija - 1 Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio detalje strašne nesreće u kojoj je poginulo dijete te poručio: "Nesreće su se dogodile zbog teških prekršaja"

Naime, na maloljetnu djevojku, dok su svo troje čekali pomoć, naletio je drugi Renault Megane, kojim je upravljao 18-godišnji M.G. iz Cerovlja, i kojem je policija kasnije izmjerila 0,27 promila alkohola u krvi. Nije uspio zakočiti na vrijeme i prešao joj je preko tijela, piše Barkun. Nakon djevojke, mladi vozač udario je autom i 24-godišnjeg S.R., koji je pomagao unesrećenima i kojeg je, na svu sreću, samo lakše ozlijedio.

'Protiv 19-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, a za vozača drugog automobila o kaznenoj odgovornosti odlučit će se u dogovoru s državnim odvjetništvom', rekla je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske.