Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umjesto plaće prijetnja vatrenim oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokušaj nezadovoljnog radnika zagrebačke građevinske tvrtke da uzme tjednu plaću i radnu knjižicu završio je teškim prijetnjama oružjem vlasnika i njegovog brata, zbog kojih je 41-godišnji radnik s gradilišta morao bježati "glavom bez obzira".

Policija je danas izvijestila da je radnik R.I. u srijedu ujutro došao na gradilište u Zumbulsku ulicu u naselju Kustošija kako bi uzeo tjednu plaću i radnu knjižicu jer se ranije posvađao s 33-godišnjim vlasnikom tvrtke Ž.P.. Došavši na gradilište radnik, vlasnik tvrtke i njegov 41-godišnji brat N.P. su se odmah posvađali.

Pročitajte i ovo Novac - 4 Puni (kao) brod Prema podacima Fine, jedna splitska firma isplaćuje najveću prosječnu neto plaću u Hrvatskoj - čak 778.670 kuna mjesečno! No u tvrtki to demantiraju Slika nije dostupna Opasan duo Kako je to moguće? Lažirali plaću i oštetili banku za gotovo 8 milijuna kuna

Kada je radnik zatražio novac i radnu knjižicu, vlasnik poduzeća je otišao do svog osobnog automobila "mercedes" i iz prtljažnika izvadio strojnicu. Njegov brat je, pak, iz džepa izvukao pištolj i prvo ga prislonio na sljepoočnicu, a potom i na prsa radnika, nakon čega je podigao pištolj i ispalio hitac u zrak.

Radnik je pokušao nazvati policiju, no tada mu i vlasnik tvrtke
naslanja strojnicu na trbuh i prijeti. Dvojica naoružane braće potom tjeraju radnika s gradilišta koji odlazi svojim automobilom, nakon čega o svemu obaviještava policiju.

Nekoliko sati kasnije, oko 13,30 sati, braća sama dolaze u policijsku postaju iz koje ih, nakon kriminalističke obrade, privode u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog kaznenog djela prijetnje.

U policiji kažu da osumnjičeni do sada nisu bili prijavljivani za
kaznena djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene