USKOK je podigao optužnicu protiv troje ljudi zbog sumnje u krivotvorenje novca u sastavu zločinačkog udruženja.

Galerija


Prvookrivljeni je nabavljao lažne novčanice u kunama i eurima te je potom krivotvorio kune. Zatim je trojac lažnim novčanicama plaćao robe i usluge u Zagrebu, ali i drugim mjestima po Hrvatskoj. 

Vezani članci Hard disk, ilustracija USKOK pokrenuo istragu: Zagrebački policajac od pokradenog muškarca tražio 1000 kuna da mu vrati njegov hard disk Uhićeni u akciji Tebra (Foto: Pixsell,Davor Puklavec) Uskok podignuo optužnicu protiv 20 osumnjičenih u akcije Tebra

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti: 

"USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv N. D. (1962.), D. K. (1964.) i O. K. (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja novca u sastavu zločinačkog udruženja. (6. 7. 2020.)

Optužnicom se I., II. i III. okr. stavlja na teret da su se, u razdoblju od kolovoza 2019. do 9. lipnja 2020., u Zagrebu, dogovorili i povezali u zajedničko djelovanje te djelovali u okviru plana zločinačkog udruženja s ciljem pribavljanja i distribucije krivotvorenih novčanica na području Zagreba i drugih dijelova Hrvatske.

U nakani da si pribave nepripadnu materijalnu korist, I. okr. je iz zasad nepoznatog izvora pribavljao neoriginalne novčanice hrvatske nacionalne valute u apoenima od 500 i 1000 kuna, neoriginalne eure u apoenima od 50 i 100 eura te je izrađivao krivotvorene novčanice hrvatske nacionalne valute.

Potom su okrivljenici, iako su znali da nisu originalne, novčanice hrvatske nacionalne valute upotrebljavali za plaćanje raznih roba i usluga u Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

USKOK je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika", navodi se u priopćenju USKOK-a.