Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz vinkovačkog Gradskog muzeja nepoznati je provalnik noćas odnio trezor s vrijednim predmetima iz predrimskog i rimskog razdoblja koji upravo zbog njihove velike vrijednosti uprava Muzeja do sada nigdje nije izlagala.


Po njegovim riječima, provalu u upravnu zgradu Muzeja, u koju je uprava vinkovačkog Gradskog muzeja preselila prošle godine, te nestanak vrijednih predmeta prvi su jutros zamijetili muzejski djelatnici dolazeći na posao.

Vezani članci Zlatna povorka faraona u Kairu 07 Spektakl vrijedan milijune dolara: Ostaci slavnih kraljeva i kraljica u povijesnoj procesiji kakva dosad nije viđena Policija, ilustracija Detalji drame u Vinkovcima: Provalio u stan 53-godišnjakinje i pucao u nju

O provali je izviješćena policija, a u kriminalističkoj istrazi
angažirani su i kriminalisti iz MUP-a koji su tijekom dopodneva stigli u Vinkovce i počeli očevid koji još uvijek traje.

Posljednji put provalnici su u vinkovački Gradski muzej provalili 1976., rekao je novinarima Jozić dodajući da su se u noćas odnesenom trezoru nalazili rimski novac te razni zlatni predmeti, poput kopči, prstenja, fibula i medaljona.

Najstariji ukradeni predmet je kopča iz 3000. godine prije Krista, neprocjenjive kulturološko-muzejske vrijednosti, rekao je Jozić dodajući kako je provalnik očito točno znao što traži jer, osim trezora, za sada nije utvrđeno da su nestali još neki predmeti, niti su primijećeni tragovi pretraživanja po prostorijama i uredskom namještaju.