Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhvaćen švercer sa 169 šteka cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija privela je na zagrebački Županijski sud 37-godišnjeg švercera, kod kojeg je u nekoliko navrata na tržnici u Ilici pronašla ukupno 169 raznih šteta cigareta.

Osumnjičeni je, naime, na tržnici u Ilici zatečen 26. kolovoza s 12 šteka, nekoliko dana kasnije s 29 šteka i naposljetku 6. rujna sa 128 šteka cigareta, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. 

Pročitajte i ovo Ilustracija od 3. travnja Novi val poskupljenja cigareta: Pogledajte nove cijene U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

Utvrđeno je da je osumnjičeni od nepoznate osobe nabavio najmanje 169 šteka raznih cigareta s hrvatskim, srpskim i crnogorskim nadzornim markicama "for export only", a dio bez nadzornih markica. 

Policija sumnja da je 37-godišnjak ilegalno uvezao cigarete, izbjegavajući carinski nadzor, čime je Ministarstvu financija RH nanio još neutvrđenu materijalnu štetu. 

Također osumnjičenog se tereti za kaznenena djela nedopuštene trgovine i izbjegavanja carinskog nadzora. 

Protiv njega je zagrebačkoj Carinarnici podnijeta prijava zbog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na duhanske prerađevine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene