Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pun k'o brod

Rekorder iz Zagreba: Uhićen s 1,4 kilograma kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim droge kod uhićenog je pronađena strojnica Intratec koja je povučena iz prodaje, jer su je za ubojstva koristili pripadnici podzemlja.

Zagrebačka policija uhvatila je 42-godišnjaka kod kojeg je zaplijenila 1,4 kilograma kokaina vrijednog oko 700.000 kuna, što je najveća ovogodišnja zapljena te droge u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Osim droge, policija je kod osumnjičenog Petra K. pronašla američku strojnicu Intratec povučenu iz prodaje jer su je za ubojstva koristili pripadnici kriminalnog miljea te 50.000 kuna, 7800 eura i 110.000 forinti.

Petar K. je uhvaćen jučer u Savskoj ulici u Zagrebu dok je izlazio iz unajmljene garaže u kojoj je skrivao drogu, a navodno je bio zadužen za preuzimanje kokaina u inozemstvu i distriburiranje u Zagrebu.

Riječ je o hrvatskom državljaninu rođenom u Crnoj Gori, koji je u Hrvatskoj bio poznat tek po krivotvorenju isprava dok je u inozemstvu sumnjičen za razna kaznena djela.

Policija je u garaži pronašla oko 1,35 kilograma kokaina i strojnicu sa spremnikom, a u njegovom stanu u Novom Zagrebu dodatnih 50-ak grama kokaina, digitalnu vagu, novac i mobitele, rekli su načelnik sektora zagrebačke kriminalističke policije Danijel Žugel i voditelj službe kriminaliteta droga Dražen Miličević.

Muškarca, koji je u Hrvatskoj navodno koristio lažne identitete, policija je kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja.

Zaplijenjeni kokain visoke je čistoće i njegova vrijednost u prodaji "na malo" prelazi 700.000 kuna, dok bi miješanjem radi povećanja mase vrijednost prešla milijun kuna.

Lani je u Zagrebu zapljenjeno 4,5 kilograma kokaina, dok je najveća pojedinačna zapljena bila 3,9 kilograma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene