Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Glini je danas uhvaćen 26-godišnjak koji je sinoć, nakon nasilja nad nevjenčanom suprugom u kući kod Ivanić Grada, pištoljem prijetio policajcima, a potom u bijegu upao u jednu kuću, ukrao automobil i opljačkao benzinsku postaju.


Sve je počelo oko 21,40 sati kada je 30-godišnjakinja zbog nasilničkog ponašanja 26-godišnjeg nevjenčanog supruga pozvala policiju. Kada je žena otvorila vrata dvojici policajaca, 26-godišnjak je naoružan pištoljem pobjegao u dvorište iza kuće i jednom policajcu zaprijetio da će pucati. Policajac mu je naredio da se preda, no on je pobjegao.

Vezani članci Potres Slabi potresi noćas kod Petrinje: "Kratak, ali jak", "Zatreslo je dosta" Prijetnja, ilustracija Upao u školu pa vrijeđao i prijetio, od ravnateljice tražio da otpusti jednog djelatnika

Petnaestak minuta kasnije 53-godišnjak iz mjesta Derežani kod Ivanić Grada javio je policiji da mu je u kuću ušao nepoznati muškarac i prijeteći pištoljem ukrao ključeve osobnog automobila 'VW passat'. Tamo su odmah upućene sve raspoložive policijske ophodnje, no 26-godišnjak je već nestao, ali nije ukrao 'passat'.

Opljačkao i benzinsku postaju

Nedaleko od tog mjesta naišao je na 20-godišnjaka koji je osobnim automobilom 'ford fiesta' ulazio u dvorište. Bjegunac mu je zaprijetio pištoljem i ukrao automobil. Oko 23.25 sati zaposlenik benzinske postaje u Lukarišću javio je da ga je naoružani mladić zatražio novac, ulio benzin u "ford fiestu" i pobjegao.

No, danas oko 10,30 sati policija ga je zaustavila u Glini i uhitila. Osim potvrde da je bjegunac uhićen i priveden u glinsku policijsku postaju glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba nije znala druge pojedinosti, odnosno je li 26-godišnjak pružao otpor. Riječ je, inače, o osobi koja u policijskom dosjeu ima desetak prijava za obiteljsko nasilje, krađe, teške krađe i zlouporabu droga. (Hina)