Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen lopov dragocjenosti iz muzeja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 28-godišnjeg Vinkovčanina, koji je iz vinkovačkoga Gradskog muzeja noću s nedjelje na ponedjeljak ukrao trezor s dragocjenostima neprocjenjive kulturalne vrijednosti, i kod njega pronašla sve što je odnio, izvijestila je na konferenciji za novinare vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

Vinkovčanin, kojega je policija do sada prijavljivala zbog
počinjenja čak 186 djela, po policijskim podatcima, nije bio svjestan vrijednosti ukradenih predmeta.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?" Ilustracija Tragedija na cesti Očevid trajao cijelu noć: U sudaru kod Vinkovaca poginula 36-godišnja vozačica

Iz Muzeja je ukrao trezor s većom količinom zlatnih predmeta iz
prapovijesnog te predrimskog i rimskog razdoblja.

Trezor s dragocjenostima, koji je provalnik bacio u rijeku Bosut na vinkovačkom području, jutros su izvadili ronioci Specijalne jedinice policije iz Osijeka.

Policija utvrđuje ima li u cijelom slučaju osnova za odgovornost
muzejskih djelatnika s obzirom na okolnosti čuvanja trezora s
dragocjenostima.

Na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici načelnik PU-a Josip Grčanac pohvalio je policiju što je u vrlo kratku vremenu razriješila slučaj te zahvalio na pomoći u razrješavanju provale djelatincima MUP-a i zagrebačke Policijske uprave.

Ukradeni predmeti, među kojima se po vrijednosti izdvajao zlatni
ženski prsni nakit iz 2500. prije Krista, pronađen 1970. na
arheološkom nalazištu Gradini kod Orolika nedaleko od Vinkovaca, otkriveni su na mjestu gdje ih je skrio provalnik, rekao je Grčanac, ne želeći reći koje je to točno mjesto radi istrage.

Na novinarski upit je li provalnik bio svjestan vrijednosti ukradenih dragocjenosti, odgovoreno je niječno te dodano kako je provalnik namjeravao dragocjenosti prodati za 300 eura.

Grčanac je također zahvalio medijima, rekavši kako su nakon objave vijesti o krađi policiju zvali mnogi građani te dali korisne podatke o mogućem počinitelju.

"Tijekom kriminalističke istrage obavili smo obavijesne razgovore sa svim zaposlenicima Gradskog muzeja te više obavijesnih razgovora i provjera osoba iz kriminalističkog svijeta. Također smo obavili tri pretrage stanova i jednu pretragu vozila te pet poligrafskih ispitivanja", naveo je Grčanac.

U vezi s čuvanjem predmeta u Muzeju Grčanac je rekao kako će se time trebati pozabaviti i Ministarstvo kulture.

Uhićenik će večeras biti sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.

Pronađene dragocjenosti sutra će biti vraćene Muzeju u primopredaji kojoj će, kako je najavljeno, u Uredu načelnika PU-a nazočiti i predstavnici Ministarstva kulture.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene