Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek podnio je sudu u Slavonskom Brodu istražni zahtjev protiv 23-godišnjeg Dražena Kozmana iz Gornjih Bogićevaca, koji je u subotu navečer u Okučanima hicima iz automatske puške u mjesnom kafiću ubio tri i ranio šest osoba.


Istražni zahtjev tereti ga za kažnjiva djela trostruka ubojstva, šest pokušaja ubojstva i teško ubojstvo u pokušaju.

Vezani članci Policija u Sloveniji spriječila pokolj - 1 Slovenac koji je putem dark weba naručivao oružje za masakr imao je popis s imenima žrtava Nesreća kod Okučana - 1 Rodbina potvrdila identitete poginulih kod Okučana: Najstarija osoba imala je 26, a najmlađa samo 17 godina

Državni odvjetnik Haramustek izvijestio je kako je podnio zahtjev i za provedbu istrage zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine, a zbog posebno teških okolnosti kažnjiva djela predložio je jednomjesečan pritvor za Dražena Kozmana.

"Kako se okrivljenik branio šutnjom, za sada ne možemo objasniti razloge njegova ponašanja. Sve je nagađanje dok on ne kaže svoju priču. Neki od ispitanih svjedoka su tvrdili da je bilo svađe, a neki ne", rekao je državni odvjetnik Haramustek.

Pritvorenik Kozman sutra ujutro bit će sproveden istražnom sucu radi očitovanja o istražnom zahtjevu.