Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros u 8.15 sati u zagrebačkoj Dubravi opljačkana je zlatarnica 'Aurum'.


'Maskirani pljačkaš naoružan puškom zaprijetio je dvjema zaposlenicama u zlatarnici u Dubravi', potvrđeno je iz glasnogovorništva Zagrebačke policije te je dodano da je pljačkom počinjena velika materijalna šteta.

Vezani članci Tulum u COVID bolnici Dubrava Što građani misle o tulumu medicinskih sestara u KB Dubrava? "Pa neka su se malo opustile..." Tulum u COVID bolnici Dubrava Cure informacije o tulumu u COVID bolnici: "Bilo je to u sobi za odmor u podrumu. Kolegica je slavila"

'Ukradeno je nekoliko kilograma zlatnog nakita čija je vrijednost procijenjena na više od milijun kuna, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

>> VIDEO: Rekonstrukcija pljačke zlatarnice

'Djelatnice nisu ozlijeđene, to je najvažnije,' rekao je Josip Ivkić, vlasnik opljačkane zlatarnice. Sve češće pljačke uz prijetnju vatrenim oružjem neugodne su i za ostale zlatare. 'Žao mi je onoga tko je tamo bio. To mi je najgore. Taj šok što su djevojke doživjele, jer većinom su djevojke u zlatarnama, tako da vas prođe malo jeza,' rekla je vlasnica jedne zlatarnice, Žaklina Macukić. Vlasnici su uvijek na oprezu. Neki više, neki manje. 'Mi recimo nosimo sve kući. A preko dana se nadamo da nitko neće uletiti sa puškom,' dodala je Žaklina.

Nakon prave filmske pljačke u Poreču gdje su lopovi koristili automobil hitne pomoći, i ova manje spaktakularna, za sobom je ostavila višemilijunsku štetu.