Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao nakit

VIDEO: Rekonstrukcija pljačke zlatarnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je iz zlatarnice u Poreču ukradena veća količina nakita.

PU istarska na svojim je stranicama izvijestila kako je jučer u jutarnjim satima opljačkana zlatarna u Poreču, u Dekumanovoj ulici. Kradljivac je otuđio veću količinu zlatnog nakita, a još se uvijek ne zna kolika je točno materijalna šteta nanesena vlasniku.

Pročitajte i ovo Rekordan broj periski Fantastična vijest Izvanredno otkriće! U cijelom Mediteranu ih nema niti 10, a kod Poreča su ih pronašli čak 68 Pljačka u Sesvetama - 5 razbojništvo u Zagrebu FOTO/VIDEO Nove snimke pljačkaša iz Sesveta: Šokirani vlasnik moli za pomoć - "Pošpricao mi je oči, ništa nisam vidio"

Pljačkaši su bili maskirani u liječnička odijela, a kako su 'posao' obavili za svega nekoliko minuta, pretpostavlja se da je riječ o profesionalcima, piše mediji. S mjesta zločina pobjegli u vozilu Hitne pomoći te na taj način uspjeli ući u ulicu koja je bila zatvorena rampom.

Policija je vrlo škrta kada je o detaljima pljačke riječ. Pravdaju se istragom koja je u tijeku. No, sigurno je da se u srijedu ujutro kada je pljačka izvedena u cik zore, sve odvijalo kao u filmu. Pljačka se dogodila nedaleko od stare gradske jezgre, do koje zbog specijalnih rampi, koje su po čitavom gradu, mogu samo vozila hitne pomoći, stanari, specijalna i dostavna vozila.

Središtem Poreča svake noći oglasi se po nekoliko sigurnosnih alarma tamošnjih dućana. Na njih više nitko i ne obraća pažnju. 'Pale se alarmi, sad ne znam kako, da li je to neka greška ili što. Uvijek se pale kad je puna ulica ljudi pa tako nitko ne obraća pažnju na to', rekao je Damir, koji radi u blizini. Pa je tako i pljačka zlatarnice, u kojoj se također oglasio alarm u trenutku zlodjela prošla neopaženo.

Kad se ovako nešto dogodi u malom gradu, obično je to glavna tema razgovora uz kavu. No u Poreču, začudo, nitko ne želi ništa o tome komentirati. Ništa nije želio reći ni vlasnik zlatarne. Nitko zasada ne govori ni točnu vrijednost opljačkanog zlata koje su trebali pokupovati brojni turisti, pa se spominju iznosi od 200 tisuća kuna ali i oni od nevjerojatnih 10 milijuna kuna. Vještim lopovima zasada ni traga ni glasa. Policija pomak u istrazi očekuje nakon pregledavanja brojnih videosnimki.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene