Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U ubojstvo Slavice Medanić umiješan i pokojnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šimi Medaniću i 44-godišnjem P. M., dvojcu osumnjičenom za ubojstvo Medanićeve sestre Slavice u siječnju ove godine u Zadru, određen je jednomjesečni pritvor i protiv njih je danas na zadarskom Županijskom sudu pokrenuta istraga.

Odluku o pritvoru i istrazi donio je istražni sudac Vladimir Mikolčević, nakon što je pokušao saslušati osumnjičene koji se brane šutnjom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen osumnjičenik za ubojstvo Slika nije dostupna Papa odao počast ubijenoj talijanskoj redovnici

Prvoosumnjičenog Šimu Medanića sumnjiči se da je poticao na ubojstvo 57-godišnje sestre Slavice i to iz koristoljublja, dok se drugoosumnjičenog P. M. tereti da je bio izravni počinitelj teškog ubojstva, zajedno s još jednom osobom koja je u međuvremenu umrla.

Obojici je pritvor određen zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke, ponavljanje kaznenog djela i posebno teških okolnosti izvršenja kaznenog djela.

Mediji javljaju da je drugoosumnjičeni Perica Majstorović.

On i Šime Medanić uhićenu su jučer u Vrsaru nakon čega su prevezeni u Zadar, gdje se i dogodio zločin za koji se sumnjiče.

Šime Medanić navodno je naručio ubojstvo sestre zbog nasljedstva, a ubojicama je obećao najmanje 40 tisuća eura nagrade.

Njegova sestra je 10. siječnja ove godine pronađena mrtva u stanu u Zadru. 

Policija je u istrazi obavila nekoliko stotina obavjesnih razgovora, više pretraga stanova i drugih prostora, poligrafskih testiranja, a u završnoj fazi je pretraženo 30 stanova, privremeno su oduzete tri puške i jedan pištolj, pronađeno je 14 grama heroina, manja količina marihuane, a od osumnjičenog Šime Medanića privremeno je oduzeto
54.000 eura.

Medanić je poznat jer je 1996. naložio ubojstvo tadašnjega ministra turizma Marčela Popovića, za što je kažnjen s dvanaest godina zatvora. U svibnju ove godine uvjetno je pušten s izdržavanja kazne zatvora.

Istraga bi trebala otkriti kada je i kako Šime Medanić iz zatvora
dogovorio ubojstvo sestre.

Suosumnjičeni P. M. dosad je policiji bio poznat po 25 kaznenih djela iz područja imovinskog kriminaliteta, kaznenih djela protiv života i tijela te zlouporaba opojnih droga.

Pokojni N. G. bio je sedam puta kazneno prijavljen, uglavnom zbog imovinskog kriminaliteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene