Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Večeras oko 18,20 sati izbio je požar u Toplani Zagreb, Hrvatske elektroprivrede (HEP), u Kuševačkoj ulici b.b, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.


Uzrok požara koji je izbio večeras oko 18,30 sati u Toplani Zagreb, u Kuševačkoj b.b. na Žitnjaku, je zapaljenje oko tone mazuta zbog kvara na ventilu, priopćeno je večeras iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Dojava da je u Toplani na Žitnjaku izbio požar u Centar 112 stigla je nešto prije 18,30 sati.

Vezani članci Prosvjed u Konjščini protiv toplane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mještani Konjščine prosvjeduju protiv izgradnje toplane i energane na komunalni otpad i biomasu Dimnjak zagrebačke toplane (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Eksplodirao stari parovod u zagrebačkoj Toplani: "Potrošači ovo neće osjetiti, nema prekida u opskrbi"

Na teren su odmah izašli djelatnici Policijske uprave zagrebačke, vatrogasci i djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Utvrđeno je da se zapalilo oko tone mazuta, a požar je uzrokovalo izlijevanje mazuta zbog kvara na ventilu. Vatrogasna postaja Centar i Žitnjak poslale su svaka po jedno vozilo s pjenom, a oko 18,40 požar je lokaliziran.

Toplana Zagreb radi iako nešto smanjenim kapacitetom i više nama opasnosti, navodi gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.