Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer oko 19,05 sati na području Sesveta, 100 m sjevernije od raskrižja za skretanje u mjesto Planina Gornja hrvatski je državljanin (1951.) upravljao osobnim automobilom marke Opel Vectra zadarskih registracijskih oznaka i kretao se kolnikom državne ceste D-29 u smjeru sjevera.


Dolaskom 100 m sjevernije od raskrižja za skretanje u mjesto Planina Gornja pri izlasku iz blagog lijevog zavoja izgubio je nadzor nad upravljačem, automobil se zanio, zarotirao te prešao na lijevu stranu kolnika. Budući je taj kolnik namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera, prednjim je desnim dijelom naletio na prednji lijevi dio osobnog automobila marke Škoda Favorit zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je u smjeru juga upravljao hrvatski državljanin (1945.). 

Vezani članci Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica Novi Marof: Radnici poginuli na sanaciji dvorca Tragedija kod Novog Marofa: Poginula dvojica radnika kod dvorca Bela, zatrpala ih zemlja. Jedan je imao samo 22 godine

Od siline naleta Škoda je odbačena na meki teren sa zapadne strane kolnika gdje se prevrnula i zaustavila u potoku. Odmah potom na zadnji lijevi bočni dio Vectre, prednjim je lijevim dijelom u kočenju naletio osobni automobil Opel Corsa krapinskih registracijskih oznaka kojim je upravljala hrvatska državljanka (1985.) koja se kretala iza Vectre u smjeru sjevera. 

U nesreći su na mjestu poginuli vozač škode (1945.) i putnica iz istog vozila (1946.), dok su teško ozlijeđeni vozač opel vectre i putnica iz istog vozila (1951.) i liječnička im je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. 

Zbog obavljanja očevida promet državnom cestom 29 bio je u potpunosti obustavljen od 19,25 do 24 sata, ali nije bilo zastoja budući se odvijao obilaznom cestom preko mjesta Moravče-Adamovec. 

Policija moli sve eventualne svjedoke – očevice da se s korisnim saznanjima jave osobno ili putem telefona u Policijsku postaju Sesvete 2000-111 ili 92.