Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIO ŽENU I DIJETE (4) PA SKOČIO SA ZGRADE

Susjedi u šoku: 'Ovo je zaista najgore što se može dogoditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji se u petak ujutro ubio suprugu i kćer, a potom se bacio sa zgrade u zagrebačkom naselju Špansko djelatna je vojna osoba, a od ranije je poznat po obiteljskom nasilju.

Ž.K. (50) počinio je samoubojstvo skokom s visine u petak oko 8:30 sati u Ulici Milana Rešetara u Zagrebu. U stanu su pronađene još dvije mrtve osobe, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Na teren je osim policije izašla i vojna policija jer je muškarac bio djelatna vojna osoba.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac (50) je ubio svoju suprugu (31) i kćer (4) nakon čega je počinio samoubojstvo skokom s četvrtog kata. Četvrta osoba u stanu, žena (85), je ozlijeđena i prevezena u bolnicu.

Radi se o baki ubijene žene, kojoj je pomoć pružena u bolnici Sveti Duh, no o kakvim je ozljedama riječ još nije poznato.

Ubio ih nožem, pokušao zapaliti stan?

Nakon krvavog pohoda Ž.K. je navodno pokušao zapaliti stan, a suprugu i kćer navodno je ubio nožem. Susjedi su u šoku i kažu da je bio miran i povučen obiteljski čovjek. U jutarnjim satima probudile su ih sirene, vatrogasci i hitna pomoć.

'Užas, nemate što reći. Ovo je zaista najgore što se može dogoditi', rekla je jedna susjeda.

Ovo mu je drugi brak, a policiji je navodno poznat od ranije zbog obiteljskog nasilja. Preminuo je u kolima hitne pomoći na putu do bolnice.

Da je riječ o djelatnoj vojnoj osobi potvrđeno je iz Oružanih snaga RH.

'Po nalogu Državnog odvjetništva provode se izvidi, a državni odvjetnik ujedno je ovlašten za davanje izjava o ovom slučaju', stoji u priopćenju Oružanih snaga RH.

'Upoznat sam sa slučajem, ali ne mogu ništa konkretno reći jer je istraga u tijeku', kazao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Drago Lovrić. Dodao je da je državni odvjetnik koji je na terenu i koji je dao nalog vojnoj policiji jedini ovlašten za davanje izjava. 

Nadređeni bili upoznati s prijavama za nasilje?

Policija dok očevid traje ne otkriva mnogo, vojska još manje, jer kažu za istragu je zadužen državni odvjetnik pa o svemu ne mogu govoriti.

Doznajemo da je počinitelj kao djelatna vojna osoba radio u Zapovjedništvu za potporu, bio je voditelj Odsjeka logističkog operativnog središta, a u sustavu oružanih snaga je od 1996. godine. Bio je bojnik po činu i njegovi nadređeni su, prema neslužbenim informacijama, bili upoznati s tim da je bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja. (Hina/Ma.B./J.K.)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene