Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U primorsko-goransku Policijsku upravu privedena je četveročlana skupina osumnjičena za razbojstva i provale u kuće u Rijeci i okolici te u Zagrebu, pri čemu je počinila štetu oko milijun kuna, izvijestila je policija.


Dosadašnjom kriminalističkom obradom utvrđena je sumnja da su četvorica hrvatskih državljana u dobi od 32 do 34 godine s riječkog područja počinila pet razbojstava, od čega jedno na zagrebačkom području, te dvije provale - u obiteljsku kuću i stan, stoji u policijskom priopćenju. Sumnja se da su u jednom razbojstvu u ožujku ove godine dvojica iz te skupine lakše ozlijedila 77-godišnju Riječanku. Maskirani razbojnici su je odgurnuli kad su ušli u stan, a njezinu 82-godišnjem suprugu prijetili su pištoljem te mu vezali ruke i oblijepili usta ljepljivom trakom. Iz stana su odnijeli novac u stranoj valuti vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna.

Vezani članci Lisice, ilustracija Varaždinska policija uhitila četiri osobe za koje se sumnja da su napali 35-godišnjaka Slika nije dostupna Slučaj Nemcov: Četvoro uhićenih, jedan bio pripadnik čečenske policije

Skupina se još sumnjiči za dva razbojstva u sportskim kladionicama u Rijeci i Zagrebu, razbojstvo na benzinskoj crpki u Cerniku, u blizini Rijeke, provalu u obiteljsku kuću u Jelenju, također u blizini Rijeke, provalu u stan u Zagrebu, odakle je ukraden sef s novcem, zlatnim nakitom i satovima, vrijednima nekoliko stotina tisuća kuna, te za razbojstvo u kojem su od službenice pekarnice, prijeteći joj pištoljem, uzeli 45.000 kuna dnevnog utrška u opatijskome parku.

Neki ukradeni predmeti su pronađeni te će biti vraćeni vlasnicima. Osim te četvorice, koju će nakon kriminalističke obrade privesti u istražni centar Županijskoga suda u Rijeci, policija će kazneno prijaviti još tri osobe zbog prikrivanja tih kažnjivih djela. (Hina)