Dramatičano poslijepodne u Županji! Muškarac, nezadovoljan uslugama Hrvatske elektroprivrede ušetao je u poslovnicu tvrtke i aktivirao ručnu bombu!


U eksploziji koja se dogodila popodne u dvorištu županjskog pogona Elektre Vinkovci, teško je ozlijeđen rukovoditelj Pogona Županja 46-godišnji Tomo Mijatović, a teško je ozlijeđen i napadač 38-godišnji D.B. iz Županje.

Vezani članci Policija deaktivirala eksplozivne naprave na Porscheu Ispod skupocjenog Porschea pronađeno čak pola kilograma eksploziva Zagreb: Policija deaktivirala bombu na automobilu - 4 Gotova drama na Jankomiru: Policija deaktivirala bombu

Prema tvrdnjama očevidaca, napadač je aktivirao bombu zbog prevelikog računa za struju. Oko 15 sati ušetao u dvorište županjske Elektre gdje je na parkiralištu sačekao direktora i posvađao se s njim. U svađi je aktivirao ručnu bombu koja ih je obojicu ozlijedila. U teškom stanju odvezeni su u Vinkovačku bolnicu. Napadač je, kako smo uspjeli doznati, hrvatski branitelj, lošijeg imovinskog stanja.

'Bio je očito uzrujan. Mislim da su mu struju isključili. Inače je branitelj, boluje od PTSP-a, na liječenju je bio i valjda ga je to uzrujalo. Čuli smo snažnu eksploziju. U tom trenutku, nakon par minuta je izašao van dignute ruke', kaže jedan od očevidaca Zlatko Kerinović.

'Očevid je u tijeku. Prema prvim neformalinim dojavama i oštećenik i osumnjičenik imaju teške tjelesne ozljede. Nadamo se da neće biti opasne životinje', kaže istražni sudac Nikola Bešenski.

'U HEP-u žalimo zbog ovog nesretnog slučaja, a više ćemo o samim okolnostima napada moći reći kad dobijemo izvješće policije, te nakon uviđaja naših HEP-ovih službi', izjavio je Radomir Milišić, glasnogovornik HEP-a. Milišić je napomenuo kako je najvjerojatnije napadaču tijekom jutra isključena struja.

Prema izvješću policije eksplodirala je ručna bombe M-75, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Krunoslav Žgela. Žgela je također naveo kako je, po do sada utvrđenim činjenicama, D.B. došao u dvorište županjskog pogona Elektre te u njemu zatekao T.M. s kojim se najprije posvađao, a potom i fizički sukobio. 'Još nismo utvrdili kako je aktivirana ručna bomba, niti točne motive sukoba', kazao je Žgela, dodavši kako su D.B. i T.M. izvan životne opasnosti. Očevid nesreće još traje. (Hina/D.Š.)