U popodnevnim satima prilikom slijetanja, pokraj piste u zračnoj luci Dubrovnik pao je mali austrijski privatni avion, pri čemu su ozlijeđene tri osobe.

Galerija


Tri su osobe ozlijeđene prilikom pada Cessne 182L Skvlane na tlo pokraj uzletno-sletne piste u zračnoj luci Dubrovnik, nešto prije 16 sati, potvrdili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Vezani članci Pilot Teodor Goričanec (Foto: Dnevnik.hr) Ispovijest pilota koji je sletio na autocestu: "Htio sam samo jednu stvar... Razmišljao sam da nikoga ne ozlijedim i da se avion ne zapali" Avion sletio na autocestu (Foto: Dnevnik.hr) Svjedok o slijetanju aviona na autocestu: "Priseban je bio pilot, ali i vozači koje je nadlijetao. Na vrijeme su to uočili. Svaka im čast svima"

Po prvim informacijama iz Hitne medicinske pomoći, jedna je osoba teže ozlijeđena s višestrukim prijelomima, ali vitalni organi nisu joj ugroženi, i dvije su osobe lakše ozlijeđena.

U najbržem mogućem roku intervenirali su spasilačko-vatrogasna služba Zračne luke Dubrovnik i timovi hitne medicinske pomoći.

U zrakoplovu je bilo troje austrijskih državljana. Dvojica muškarca i žena nalaze se u Općoj bolnici Dubrovnik. Svi su stabilno te nisu životno ugroženi.

Nadležna državna tijela za istraživanje nesreća zrakoplova su obaviještena i nastavit će s istraživanjem ove ozbiljne nezgode.

''Aktiviran je odmah plan Zračne luke za hitne slučajeve. Vatrogasna i spasilačka služba su odmah došle na teren kao i aerodromske službe i hitne pomoći. Na licu mjesta su vidjeli zrakoplov. Iz njega su izašle tri osobe. Bilo je loše vrijeme, grmljavine, ali ne bih spekulirao zbog čega se dogodila nesreća. To će odrediti nadležni inspektor'', rekao je Frano Luetić, direktor zračne luke Dubrovnik.

Dodao je kako je zbog nesreće Zračna luka kraće vrijeme bila zatvorena za promet, ali nije bilo većih poremećaja u redu letenja.