Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeni su

Tri policajca optužena za korupciju: Uzimali mito i naplaćivali skuplje kazne pa razliku spremali u džep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je, zajedno s policajcima PU brodsko-posavske i PU zagrebačke, proveo kriminalističko istraživanje nad trojicom policajaca i dvojicom Zagrepčana. Protiv svih su podnesene kaznene prijave.

Radi se o policajcima zaposlenima u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, u dobi od 50, 48 i 35 godina, javlja policija.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 PRIOPĆENJE O OPTUŽNICI Sjećate se njega? USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Osumnjičeni su za kaznena djela zlouporabe položaja i primanja mita. Osim njih za davanje mita osumnjičena su dvojica Zagrepčana.

Policajci su u više navrata od ožujka 2019. godine do siječnja 2020. godine prilikom obavljanja redovnih policijskih poslova u smjeni naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog. Razliku u naplaćenom iznosu zadržali su za sebe.

U jednom su slučaju, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policajci primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba. Protiv dvojice Zagrepčana (44-godišnjaka i 47-godišnjaka) policija je podnijela kaznenu prijavu za davanje mita.

Policajci su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pritvoreni uz kaznenu prijavu. Odlukom načelnika policijske uprave osumnjičeni policajci privremeno su udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene