Prometna policija, ilustracija
Prometna policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

USKOK je, zajedno s policajcima PU brodsko-posavske i PU zagrebačke, proveo kriminalističko istraživanje nad trojicom policajaca i dvojicom Zagrepčana. Protiv svih su podnesene kaznene prijave.


Radi se o policajcima zaposlenima u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, u dobi od 50, 48 i 35 godina, javlja policija.

Vezani članci Zagrebačka policija traži ženu s fotografija - 3 Prepoznajete li ženu s fotografija? Zagrebačka policija traži ju zbog utaje Hard disk, ilustracija USKOK pokrenuo istragu: Zagrebački policajac od pokradenog muškarca tražio 1000 kuna da mu vrati njegov hard disk

Osumnjičeni su za kaznena djela zlouporabe položaja i primanja mita. Osim njih za davanje mita osumnjičena su dvojica Zagrepčana.

Policajci su u više navrata od ožujka 2019. godine do siječnja 2020. godine prilikom obavljanja redovnih policijskih poslova u smjeni naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog. Razliku u naplaćenom iznosu zadržali su za sebe.

U jednom su slučaju, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policajci primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba. Protiv dvojice Zagrepčana (44-godišnjaka i 47-godišnjaka) policija je podnijela kaznenu prijavu za davanje mita.

Policajci su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja pritvoreni uz kaznenu prijavu. Odlukom načelnika policijske uprave osumnjičeni policajci privremeno su udaljeni iz službe, do okončanja postupka.