Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je provela istraživanje nad tri osobe iz Hrvatske poštanske banke osumnjičene da su odobrile tri kredita mimo propisa i tako oštetile banku za 77 milijuna kuna.


U nastavku policijske akcije Bankomat po nalogu USKOK-a istražene su radnje troje djelatnika Poštanske banke koji su osumnjičeni da su protivno proceduri i pravilniku izdali tri kredita. Sumnjiči ih se da su u razdoblju od 3. srpnja 2006. do 7. siječnja 2009. godine odobrile 3 kredita mimo propisane procedure na što ih je poticala odgovorna osoba iz trgovačkog društva iz Zagreba. Tako su Hrvatsku poštansku banku oštetili za 77 milijuna kuna. Policija ima i opravdanu sumnju da je taj novac putem računa tvrtke iz Španjolske i drugog trgovačkog društva iz Zagreba isplaćivan na privatne račune.

Vezani članci Eksplozija bankomata, ilustracija U posljednje dvije godine lopovi su raznijeli i opljačkali više od 70 bankomata. No njihovo dizanje u zrak pljačkašima se više neće isplatiti Policijska sirena, ilustracija U Solinu opljačkana poslovnica pošte: Muškarac zaprijetio pištoljem pa pobjegao s novcem