Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokrenuta istraga

Trojac oprao milijun i pol eura kupujući nekretnine po Istri i Kvarneru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sumnja se i da su tako stečene nekretnine na području Istre i Kvarnera od 2010. do 2022. godine prodavali i novac stečen prodajom zadržali za sebe.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv trojice slovenskih državljana tereteći ih da su kupovinom nekretnina na području Istre i Kvarnera prali novac kojeg su se domogli u SAD-u činjenjem kaznenih djela.

Istragom su obuhvaćeni okrivljeni 47-godišnjak, 49-godišnjak i 48-godišnjak, kojima se na teret stavljaju kaznena djela protiv gospodarstva pranjem novca.

Sumnja se da su od 2002. do veljače 2022. prikrivali nezakonito podrijetlo imovinske koristi velike vrijednosti koju su okrivljeni 49-godišnjak i 48-godišnjak ostvarili počinjenjem kaznenih djela na području Sjedinjenih Američkih Država.

Novac su uplaćivali na račune 49-godišnjaka i 48-godišnjaka ili bankovne račune tvrtki koje su prethodno osnovali, dok je 48-godišnjak veće iznose uplaćivao i na bankovni račun 47-godišnjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Lažni računi Direktor firmi nezakonito osigurao gotovo 200 tisuća eura, a onda je opljačkao za više od milijun

Potom su trojica okrivljenika od 2002. do 2010. na području Istre i Kvarnera s uplaćenim novcem kupili veći broj nekretnina u svoje ime ili u ime osnovanih tvrtki, ukupne vrijednosti od najmanje 1.500.000 eura.

Sumnja se i da su tako stečene nekretnine na području Istre i Kvarnera od 2010. do 2022. godine prodavali i novac stečen prodajom zadržali za sebe te su na taj način prikrili pravu prirodu, podrijetlo i postojanje vlasništva na imovinskoj koristi koju su ostvarili kaznenim djelom.

Županijski sud u Puli na prijedlog pulskog državnog odvjetništva donio je rješenje kojim je određena predložena privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene