Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

35-godišnjaka koji je s krivotvorenom osobnom iskaznicom i karticama u jednoj trgovini 'kupio' televizor, uhvatili su istog dana trgovci u drugom centru i predali ga policiji jer su njegove kartice taj put odbijene prilikom autorizacije, izvijestila je zagrebačka policija.


Muškarac je na zasad nepoznat način nabavio krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime 34-godišnjaka iz Karlovca s prebivalištem u Zagrebu i pet platnih kartica na čiji je magnetski zapis aplicirao njegove podatke.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvatska će postati još malo uređenijom nakon što "bb" adrese odu u povijest' Slika nije dostupna Od 1.srpnja nove osobne iskaznice s elektoničkim čipom

S jednom od kartica u trgovačkom centru Billa u ulici Ljudevita Posavskog oko 14 sati kupio je televizor i potpisao se imenom s platne kartice, čime je oštetio banku za nekoliko tisuća kuna. Djelatnici Bille su nešto kasnije shvatili da je transakcija nevaljana i obavijestili ostale trgovine i banke.

Uhvaćen je istog dana oko 19 sati u Billi u Prilazu baruna Filipovića kad su mu prilikom autorizacije odbijene dvije platne kartice, nakon čega su ga trgovci zadržali dok ga nije preuzela policija. Trgovački centri i banke, naime, već imaju upute kako se ponašati u takvim slučajevima.

Muškarac je osumnjičen za računalno krivotvorenje, računalnu prijevaru i krivotvorenje isprava te je odveden u Istražni centra zagrebačkog Županijskog suda. Policija traga za osobama od kojih je nabavio krivotvorene kartice.