Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva mrtva novorođenčeta otkrila je policija u stanu u Staroj Gradiški nakon što je ginekolog kojem je 24-godišnja žena došla na pregled posumnjao u njezinu priču o spontanom pobačaju.


Obdukcijom pronađenoga mrtvog ženskog novorođenčeta utvrđeno je kako je rođeno živo, a uzrok smrti još se ispituje. U stanu je policija u hermetički zatvorenoj plastičnoj kutiji otkrila posmrtne ostatke još jednog novorođenčeta za koje se pretpostavlja da su tu bili pohranjeni duže vrijeme.

Vezani članci Slika nije dostupna Srbija: Riječanka ugušila bebu 10 minuta nakon poroda Slika nije dostupna Maloljetnica ručnikom ugušila svoje novorođenče

Ginekolog novogradiške bolnice posumnjao je u izjavu 24-godišnje D.M. iz Stare Gradiške, koja je u bolnicu primljena zbog krvarenja. Tom je prilikom rekla da je imala spontani pobačaj u šestome mjesecu trudnoće.

No, ginekolog je pregledom utvrdio da je trudnoća bila u poodmakloj fazi i o svemu je obavijestio policiju koja je na temelju naloga Županijskoga suda u Slavonskom Brodu izvela premetačinu stana.

Kako neslužbeno doznajemo, 24-godišnja D.M. u stanu živi s mužem i troje djece. Trenutačno je zbog postporođajne depresije na liječenju na Odjelu psihijatrije novogradiške bolnice.

O svim spoznajama policija je izvijestila ovlašteno Državno
odvjetništvo za mladež, a nakon DNK-analize i histološkog vještačenja utvrdit će se moguće kažnjivo djelo.