Policija je privela nekoliko osoba osumnjičenih za ubojstvo taksista Igora Ćustića (30), čije je izgoreno tijelo, s vidljivim ozljedama u predjelu glave, pronađeno u njegovom automobilu kod Korlata u blizini Benkovca. Zločin se dogodio nakon što je taksist u tom smjeru povezao stranku. Policija je dojavu o tijelu zaprimila 20-ak minuta iza ponoći.


'Kako smo čuli, dva dečka su ga zamolila da ih poveze, što je on i učinio. U Murvici je natočio gorivo. To je bilo oko 24 sata. Oko 1 sat nazvao je policajac i rekao da je zapaljen auto te moj sin unutra', rekao je Igorov otac, Pilip Ćustić.

Vezani članci Migranti, Slovenija, ilustracija (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL) Slovenska policija: "Migrant koji je nožem napao taksista u Sloveniju je ušao iz Italije" Obračun (Foto: Screenshot) Tučnjava na naplatnim kućicama završila urnebesnim obratom koji je šokirao vozače

'Mislim da je riječ o običnoj pljački', rekao je, dodavši kako je Igor bio miran te nije dolazio u konflikt s ljudima.

Taksist je, doznajemo, u svoj automobil sinoć oko 23 sata primio stranku. Navodno se radi o osobi od 30-ak godina s kapuljačom na glavi, koju je u blizini autobusnog kolodvora povezao u smjeru Benkovca. 

U trenutku ulaska stranke u automobil, taksist je bio u društvu svog kolege Srećka Pavića, kojemu je ponašanje mušterije, doznajemo, odmah bilo sumnjivo. 

Muškarac je sjeo na zadnje sjedište te su se navodno odvezli u smjeru Benkovca 'pokupiti' još jednu osobu.

Tijelo taksista je pronađeno u automobilu, s uočljivim ozljedama glave i karbonizirano. U policiji nagađaju da je taksist prvo zatučen tupim predmetom, a potom zapaljen, no konačni uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije.

Neslužbeno doznajemo kako je policija privela pet osumnjičenih za ovo monstruozno ubojstvo. Navodno je jedan od njih imao i krv na odjeći. 

Sve je izvjesnije da je taksist žrtva 20-godišnjeg ubojice s govornom manom.

Tijelo ubijenog Igora prevezeno je na zadarsku patologiju. Kako bi se ovaj slučaj što prije rasvijetlio, u Zadar su stigli i kriminalisti iz Zagreba.